вівторок, 09 жовтня 2007 19:24

"Шнобелівську" премію отримали винахідники "гей-бомби"

Минулого тижня у Гарварді відбулася сімнадцята церемонія вручення "Шнобелівської" премії. Нею щороку відзначають безглузді досягнення та дослідження у десяти галузях — фізиці, біології, хімії, лінгвістиці, літературі, дієтології, економіці, авіації, медицині та миру.

Цьогорічні "шнобелівські" лауреати з авіації виявили, що хом"яки, які приймають віагру, вдвічі швидше адаптуються до зміни часових поясів після перельотів.

У галузі медицини премією удостоїли авторів статті "Ковтання шаблі та його побічні дії", яку опублікували у британському медичному журналі. Дослідники виявили, що такі експерименти небезпечні для здоров"я. Ковтаючи холодну зброю, можна пошкодити горло, стравохід і кровоносні судини. Один із співавторів дослідження Ден Мейєр навіть провів такий експеримент на собі. Після цього він потрапив до лікарні й цілий місяць провів без їжі, на самій лише воді.

"Шнобелівська" премія є пародією на Нобелівську. Її започаткував редактор наукового гумористичного журналу "Аннали неймовірних досліджень" Марк Абрахамс. Щороку на початку жовтня справжні нобелівські лауреати вручають нагороду своїм колегам-невдахам. Щоб підкреслити іронічність церемонії, вони одягають смішні окуляри та накладні носи.

"Шнобелівську" премію миру 2007 року отримала лабораторія військово-повітряних сил США імені братів Райт у штаті Огайо. 1994-го її співробітники подали заяву, в якій пропонували розробити "гей-бомбу". Від її дії солдати ставали би гомосексуалістами й мали забувати про війну через нестримний статевий потяг один до одного.

На початку 2007 року Пентагон підтвердив, що військові вчені насправді збиралися розробити хімічну речовину. Але чи продовжили дослідження, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «"Шнобелівську" премію отримали винахідники "гей-бомби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути