четвер, 22 жовтня 2009 19:25

Школярка врятувала людей від цунамі

10-річна Еббі Ватцлер із міста Веллінгтон у Новій Зеландії врятувала від цунамі людей, які відпочивали на островах Самоа в Тихому океані. За це міністр із надзвичайних ситуацій Нової Зеландії Джон Гамільтон вручив дівчинці похвальну грамоту і подарував книжку про стихійні лиха.

Наприкінці вересня Еббі з батьками й братом поїхала на відпочинок до Самоа. Зупинилися у селищі Лаломану. Родина була на пляжі, коли на берег почала насуватися хвиля заввишки кілька метрів. Еббі перша помітила її. Побігла до батьків із криками: "Цунамі! Біжіть усі на пагорби!" Дівчинка та її мати встигли втекти до того, як хвиля накрила берег. Разом із ними — десятки місцевих і туристів. Решта, зокрема батько і брат, лишилися на пляжі. Обох змило водою, але вони вижили, дістали незначні поранення.

— Я побачила, як над океаном піднімається величезна водяна стіна, — згадує Еббі. — Одразу кинулася до батьків. Ми з мамою бігли не оглядаючись. Коли були на пагорбі, бачила, як від удару хвилі ламалися дерева.

Про цунамі школярка дізналася на уроках. Учителька розповідала, як передбачити стихійне лихо, де рятуватися від хвиль.

— Уперше за 20 років викладання я побачила, як шкільні знання допомагають у надзвичайних ситуаціях, — говорить педагог Кей Мадж. —  Думала, розказуючи про цунамі, трохи перестаралася — Еббі снилися про них кошмари. Але згодом завдяки їй врятувалося багато людей.

29 вересня від хвиль на островах Самоа загинули понад 160 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Школярка врятувала людей від цунамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути