вівторок, 15 травня 2012 00:00

Син удавав покійну матір заради соцвиплат

Американець 51-річний Томас Паркін шість років прикидався матір'ю, щоб отримувати соціальну допомогу після її смерті. За це йому загрожує 83-річне ув'язнення.

— Я був біля мами, коли вона помирала. Останній її подих чув тільки я, тому я — це вона, — каже Томас.

Минулого четверга журі присяжних визнали Паркіна винним за 11 кримінальними статтями. Зокрема шахрайство, розкрадання у великих розмірах, лжесвідчення та підробка документів.

Мати Томаса була акторкою Айрін Прусік. Померла у 73 роки у вересні 2003-го. Син про це нікому не розповів. Відтоді носив її одяг, перуку, робив макіяж, мав накладні нігті. Користувався, як мати, кисневим балоном. За шість років його викрили працівники соціальної служби. За цей час він отримав за матір $115 тис. пенсії і соціальних виплат з інвалідності. Як один із доказів на суді показали записи відеоспостереження з місцевого департаменту автотранспорту. На них літня жінка, фарбована білявка, в червоному плащі та великих сонцезахисних окулярах заповнює бланки, щоб відновити водійські права. Насправді це був Томас Паркін.

— Мій клієнт заперечує, що це він на відео. Томас ніколи не вдавав свою матір і не перевдягався в неї. Прокурор не має прямих доказів, — говорить адвокат Морріс Шамуїл.

Айрін Прусік залишила синові квартиру у Нью-Йорку. Той не платив комунпослуги, і житло продали за борги. Тоді Томас подав позов до суду на нового власника від імені покійної матері. Йому допомагав знайомий, який видавав себе за племінника Айрін. Спільник свою провину визнав.

Зараз ви читаєте новину «Син удавав покійну матір заради соцвиплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути