четвер, 16 вересня 2021 00:46

Син рік тримав тіло матері в підвалі

Отримував її пенсію та допомогу

З червня минулого року 66‑річний чоловік тримав у підвалі тіло матері в місті Інсбрук, Австрія. 89‑річна жінка мала деменцію, не могла жити сама. Син не повідомив про її смерть, щоб отримувати пенсію та допомогу з догляду.

Коли з виплатами прийшов новий листоноша, наполіг, що хоче побачити її. Чоловік відмовив, тож гроші повернули до відділення виплат. Розпочалося розслідування. Під час огляду будинку муміфіковане тіло знайшли в підвалі.

— Листоноші мають інструкцію, — каже поліцейський Август Мейхер. — Щоб переконатися, що клієнт живий і гроші в нього не забирають. Попередній співробітник бачив ту жінку не у кращі часи, тому не наполягав.

Щоб не було запаху від тіла, син використовував пакети з льодом. Кілька разів на тиждень міняв їх. За допомогою бинтів збирав рідини з тіла. Щоб воно швидше висохло, обсипав наповнювачем для котячих туалетів.

Жінка мала ще одного сина. Коли той приходив, підозрюваний казав, що матір у лікарні. Брат не перевіряв, бо вважав, що та його все рівно не впізнає. Залишав гроші на ­лікування. Друзів чи знайомих, які могли б перейматися, жінка не мала.

Чоловік після ­допиту в усьому зізнався. Розповів, що не хотів говорити про смерть, бо всі виплати припинили б. Каже, що не міг сам оплатити похорон чи утримувати будинок. Влаштуватися на роботу не може, бо має проблеми зі здоров'ям.

За майже рік незаконно отримав майже 50 тис. євро соціальних виплат. Йому оголосили про підозру в шахрайстві та неповазі до померлих.

Зараз ви читаєте новину «Син рік тримав тіло матері в підвалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути