понеділок, 15 вересня 2008 20:01

Шестеро українців загинули в авіакатастрофі

Автор: фото: reuters/Alexei Zhuravlev
  Боїнґ 737 упав на залізничну колію за півкілометра від житлових будинків російського міста Перм. Загинули 82 пасажири та 6 членів екіпажу
Боїнґ 737 упав на залізничну колію за півкілометра від житлових будинків російського міста Перм. Загинули 82 пасажири та 6 членів екіпажу

У ніч на неділю 14 вересня неподалік російського міста Перм упав пасажирський літак Боїнґ 737. 82 пасажири і шість членів екіпажу загинули.

— Я сидів за комп"ютером біля вікна, — згадує пермівчанин Дмитро з будинку N62а на вул. Самольотній. — Почув шум. Дивлюся: вся вулиця червона. За мить щось пролетіло й вибухнуло. Одягнувся й погнав до залізничного вокзалу. Сказали, що впав літак. Коли підійшов ближче, побачив величезні шматки заліза, паспорти, відірвані руки, ноги.

Рейс N821 вилетів із Москви о 01.10. При заході на посадку з висоти 1,5 км із боїнґом раптово зник зв"язок. Літак упав на залізничну колію. Його уламки розлетілися на 4 км.

— Мене розбудила криком дружина, — згадує житель вул. Радянської Армії у Пермі. — У вікні побачив величезний вогняний гриб. Подумав, що горить газ. А жінка чула ревіння літака, який низько пролетів.

На рейс запізнилося п"ятеро людей, зокрема двоє дітей. Серед загиблих — п"ятеро харків"ян: Дмитро Єфремов, 35 років, Вадим Голуб, 36 років, Сергій Новожилов, 36 років, Вадим Нікулін, 33 роки, та Микола Попов, 33 роки. Усі вони працювали у фірмі "Укрресурс", летіли у відрядження до Челябінська. Шлях до нього лежить через Перм.

В авіакатастрофі загинула й 51-річна Людмила Югас із Кривого Рогу на Дніпропетровщині. Вона добиралася на день народження молодшого сина Дмитра.

— Я чув по телевізору новину про катастрофу, — плаче Дмитро. — Але уваги не звернув. І подумати не міг, що там може бути хтось із родичів. Аж раптом згадав, що мама обіцяла сюрприз на день народження. А тут і родичі подзвонили. Сказали: мами немає.

Людмила Югас перебралася з Пермі до Кривого Рогу п"ять років тому. Жила зі старшим сином Олександром, працювала у дитячому садку.

Зараз ви читаєте новину «Шестеро українців загинули в авіакатастрофі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути