Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2011 07:45

Семимільярдній жительці Землі подарували торт

Автор: фото: Reuters/ERIK DE CASTRO
  Новонароджена філіппінка Даніка Камачо лежить на грудях у матері Каміль. ООН офіційно визнала дівчинку 7-мільярдною жителькою планети
Новонароджена філіппінка Даніка Камачо лежить на грудях у матері Каміль. ООН офіційно визнала дівчинку 7-мільярдною жителькою планети

У понеділок, як підрахували в ООН, населення Землі сягнуло 7 млрд. У різних країнах жінки, що народили у ніч проти 31 жовтня, отримали пам'ятні сертифікати. Точно визначити, хто точно став семимільярдним, неможливо. Щохвилини на Землі народжується майже 200 дітей.

Філіппіни — перша країна, що заявила про семимільярдного жителя. У столиці Манілі за 2 хв. до півночі з'явилася на світ Даніка Мей Камачо.

— Не можу повірити, що моя доня стала семимільярдною, — каже мати Каміль.

Розповідає, що дитина народилася на місяць раніше терміну. Немовля, яке з'явилося на світ у переповненій державній лікарні, цілком здорове. Важить 2,5 кг. Породілля лежала в палаті, притискаючи до грудей дитину в червоному в'язаному береті. У цей час до них зайшли лікарі та представники ООН. Принесли  квадратний шоколадний торт із написом: "7 мільярдів. Філіппіни". Матері вручили подарунковий сертифікат на дитяче взуття.

Ім'я Даніка означає "ранкова зірка". Вона друга дитина у сім'ї  Каміль і  Флоранте. Родина живе на зарплату чоловіка, який працює водієм. Подружжя — католики.

— Церква забороняє контрацептиви. Але ми ними користуємося. Обоє наших дітей заплановані. У мене серце стискається, коли бачу бідних безпритульних діток на вулиці, — говорить мати.

На 4 хв. пізніше у російському Калінінграді народився Петро. Він — третя дитина в родині Ніколаєвих. За зросту 50 см важить 3,6 кг. Ім'я новонародженому вибрав брат.

Третій претендент — індуска Наргіз Ядав. Вона народилася в густонаселеному індійському штаті Уттар Прадеш о 7.20 у понеділок. Важить 3 кг. Батьки живуть у селі. Мають дохід близько $100 на місяць. Мріють, що донька стане лікарем. Іще до народження дитини влада заявила, що символічні сертифікати і нагороди отримають матері семи дівчат.

— У світі багато багатих. Але не треба забувати про майже мільярд землян, які лягають спати на порожній шлунок,— каже генеральний секретар ООН 67-річний Пан Гі Мун.

У цій організації відрахували: якщо населення й далі стрімко зростатиме, аби прогодувати 2 млрд людей, що народяться до 2050-го, світове промислове виробництво доведеться збільшити на 70%.

Шестимільярдний житель планети 12-річний Аднан Невич живе в боснійському місті Високо, неподалік столиці Сараєва. Батьки безробітні. Матір звільнили з текстильної фабрики на початку 1990-х. Батькові довелося покинути роботу в котельні, бо хворіє на рак. Родина мешкає в однокімнатці на $140 державної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Семимільярдній жительці Землі подарували торт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути