Ексклюзиви
четвер, 06 січня 2022 09:38

Шейх заплатить колишній дружині за охорону від себе

Принцеса має отримати рекордну суму

Шейх Дубаю 72-річний Мохаммед ібн ­Рашид аль-Мактум має виплатити колишній дружині $730 млн. Це найбільша сума, яку лондонський суд призначав при розлученні. Принцеса Йорданії 47-річна Хая бінт аль-Хусейн була шостою і наймолодшою дружиною правителя.

Втекла з дітьми до Британії два роки тому. Коли чоловік дізнався про її роман з охоронцем, подав на розлучення після 15 років шлюбу. Жінку налякало, що шейх викрав своїх доньок від іншої дружини і тримав у психіатричній лікарні. Їхню матір залякував. Хаї погрожував, що ніколи не побачить доньку і сина. Підкладав зброю в ліжко.

— Мохаммед зламав телефон Хаї і двох її адвокатів, — каже журналістка з Лондона Аманда Лоуренс. — Шукав докази того, що дружина зраджувала. Хаю ще до розлучення шантажували її слуги. Віддала їм понад 8 мільйонів за мовчання. Продала дещо зі своїх коштовностей, зняла гроші з рахунків дітей. У Британію приїхала майже без грошей.

Помічники шейха намагалися купити маєток поряд із житлом Хаї у Беркширі. Кілька разів жінка помічала, що за нею стежать.

Хая вимагала $1,8 млрд — вартість охорони від шейха й утримання дітей. За одяг і коштовності, що залишилися в Дубаї, просила $85 млн. Суддя постановив компенсувати $1 млн.

"Ця справа унікальна. Головна ­загроза, з якою мають справу жінка і її діти, йде не ззовні, а від їхнього батька", — написано в рішенні суду.

До березня шейх має виплатити $255 млн колишній дружині на пожиттєву охорону. Стільки ж повинен переказати на охорону, авіа­перельоти, вихователів і домашній зоопарк дітей. Ті тримають рідкісних папуг і двох поні. Принцеса найняла ветеринара.

У шлюбі Хая щороку мала $10 млн на витрати. Ще майже $90 млн чоловік платив їй на утримання нерухомості. За два роки в Британії витратила всі заощадження — $39 млн. Казала друзям, що збирається продавати колекцію картин.

Статки шейха оцінюють в $4,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Шейх заплатить колишній дружині за охорону від себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути