понеділок, 08 жовтня 2007 19:34

Росіяни відзначили річницю смерті Політковської та день народження Путіна

7 жовтня минув рік, як загинула російська журналістка "Новой газеты" Анна Політковська. Протягом дня до московського будинку, де вона жила й була вбита, приносили квіти.

На честь Політковської в Новопушкінському сквері Москви пройшов "Марш несогласных". Його організували прихильники колишнього прем"єр-міністра Михайла Касьянова, який нині в опозиції. За різними даними, в акції брало участь 500–2000 осіб.

За фактом убивства журналістки генпрокуратура Росії порушила кримінальну справу. У ході розслідування затримали кількох підозрюваних. Серед них — 49-річний кримінальний авторитет з України. Замовників убивства не встановили.

На набережній Тараса Шевченка того ж дня зібралося майже 10 тис. прихильників Путіна. Вони відзначали 55-й день народження президента Росії. З нагоди ювілею активісти прокремлівського руху "Наши" замовили служби за здоров"я іменинника в усіх великих храмах столиці. На найвищих будівлях міста встановили тисячу російських прапорів.

Також організували мітинг під гаслом "Привітай президента — привітай країну!". На великій листівці кожен охочий міг залишити побажання для Володимира Путіна. Було встановлено камери, щоб записувати вітання на відео.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни відзначили річницю смерті Політковської та день народження Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути