четвер, 04 травня 2017 07:45

Російський військовий корабель затонув після зіткнення зі скотовозом

Розвідувальний ­корабель Чорноморського флоту Російської Федерації "­Лиман" затонув у Чорному морі за 40 км від Стамбула. 27 квітня зіткнувся із судном "Ашот-7", яке перевозило худобу. Отримав пробоїну нижче ватерлінії. 78 членів екіпажу врятували.

Судна зіштовхнулись у густому тумані. Вантажний корабель не пошкодився. Підняв на борт 15 членів екіпажу "Лиману". ­Решту підібрали турецькі рятувальники.

"Ашот-7" перевозив 9 тис. овець з Румунії до Сирії. Ішов під прапором африканської держави Того.

Середній розвідувальний корабель "Лиман" збудований 1970-го в Польщі. Призначений для розвідки у важких погодних умовах. Має апаратуру радіотехнічної розвідки, оснащений гідроакустичним комплексом. Плив до сирійського порту Тартус.

— Росіяни, звісно, перебрехали всі назви і промовчали про скотовізку. Адже військовому кораблю, ­розвіднику, оснащеному "повним фаршем" апаратури спостереження, просто ганебно так загинути. "Лиман" входив до складу 519-го окремого дивізіону розвідувальних кораблів Чорноморського флоту, з базуванням на бухті Південна в Севастополі, — говорить 58-річний ­Андрій Клименко, голова ­спостережної ради ­фонду "Майдан закордонних справ".

Росіяни стверджують, що частина екіпажу протягом трьох годин намагалася відремонтувати корабель. Інші знищували апаратуру, яка могла потрапити до рук турків.

— Тут вони все зробили правильно. Єдине питання — чому засоби радіолокації "Лиману" не попередили про небезпечне наближення іншого судна? — каже адмірал Віктор Кравченко, 66 років, колишній начальник головного штабу ВМФ РФ.

Зараз ви читаєте новину «Російський військовий корабель затонув після зіткнення зі скотовозом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути