вівторок, 12 листопада 2019 06:10

Родину депортують через інвалідність дитини

Австралія відмовилася продовжувати візу родині бангладешців Бхуян. Інвалідність їхнього 5-річного сина стане тягарем для медичної системи країни, пояснили. Найближчим часом батьків і хлопчика мають депортувати в Бангладеш. Батько Махеді Хасан Бхуян звернувся до міністра внутрішніх справ із проханням дозволити їм залишитися. Той також відмовив.

Махеді Бхуян приїхав у Австралію 2011-го. Тоді отримав студентську візу. Закінчив інженерний факультет спочатку в Бангладеш, потім у Південній Кореї. В Австралії здобув ступінь доктора наук. Йому запропонували урядову робочу візу як спеціалісту, яких у країні бракує. 2013 року забрав дружину Ребаку.

— Син народився у Джилонгу в Австралії, — розповідає Ребака Бхуян. — За кілька місяців помітили, що він зовсім не тримає голову. Діагностували інсульт і легку форму дитячого церебрального паралічу. Але ми добре реабілітували Адьяна. Він живе повноцінно. Щойно сину поставили цей діагноз, Махеді одразу отримав відмову у візі. Подали апеляцію. Два з половиною роки тривав розгляд. Тоді знову відмовили. Не проходимо критерій контролю стану здоров'я.

Родина отримала лист, що оскільки один член родини має проблеми зі здоров'ям, доводиться депортувати всіх.

— Міграційний адвокат пояснив нам, що Адьян потребуватиме особливих спеціалістів у школі, — говорить Махеді. — У нього лише слабка ліва рука. Це не заважає вчитися. Трішки складно ходити по нерівній поверхні. Але хіба це така проблема? А на суді говорили, ніби він лежачий. Адвокат міністерства вибачався. Але казав — не можна на платників податків вішати ще проблеми нашого сина.

Після відмови у візі Махеді втратив роботу. Наймається на тимчасові підробітки. Дружина хоче підтвердити освіту лікаря.

— Мені продовжують візу лише на три місяці, — додає Махеді Бхуян. — Тому університет не може підписати зі мною тривалий контракт. Не боюся виїхати. У нас хороша освіта. Але нам подобається реабілітація тут. Маємо чудових сусідів. Наша дитина народилася тут. Це несправедливо.

Раніше міністр внутрішніх справ дозволив залишитися родині з Бутану. Їхній син глухий. Також зостатися змогла медсестра з Філіппін. Її хотіли депортувати через аутизм сина.

Зараз ви читаєте новину «Родину депортують через інвалідність дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути