понеділок, 05 жовтня 2009 18:04

Ріо-де-Жанейро обрали столицею Олімпійських ігор-2016
5

Під час оголошення результатів голосування Олімпійського комітету президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва розплакався від радості
Фото: фото: REUTERS/Sergio Moraes
На пляжі Копакабана тисячі людей святкували перемогу Ріо-де-Жанейро до ранку
У Ріо стоїть спека. Бразилійки приходили на пляж у купальниках
Бразильський комік прийшов на пляж під виглядом американського президента Барака Обами. Із собою приніс зображення першої леді США
Житель Ріо-де-Жанейро чекав результатів голосування у футболці з іменем бразильського футболіста Пеле

Олімпійські ігри 2016 року відбудуться у бразильському місті Ріо-де-Жанейро. Про це повідомили 2 жовтня після голосування Міжнародного олімпійського комітету в столиці Данії Копенгагені. На засіданні був бразильський президент Луїс Інасіо Лула да Сілва, 63 роки. Коли почув новину, розплакався від радості.

— Це найкращий день мого життя, — сказав да Сілва на прес-конференції. — Намагався тримати себе в руках, але сльози самі полилися з очей. — То буде перша Олімпіада на нашому континенті.

Жителі Ріо-де-Жанейро спостерігали за голосуванням з екранів, установлених на пляжі в передмісті Копакабана. Понад 100 тис. людей у яскравих шортах і футболках чи в купальниках чекали на результат під палючим сонцем. Коли оголосили перемогу Ріо, почали стрибати й голосно співати пісень. Розмахували національними прапорами, дехто роздягався. Обіймалися й вітали одне одного навіть незнайомці.

— Бразилія отримала шанс показати себе світові, — каже 34-річний Фабіано Мексас. — Нашу країну критикують за бідність та високий рівень злочинності, але ми доведемо, що Бразилія — частина першого світу. Сюди приїдуть сотні тисяч туристів, на яких можна добре заробити. У нас є все — чудові пляжі, вродливі жінки й самба.

Святкування тривало до ночі. Жителі Ріо танцювали на піску під національну музику, запускали в небо кольорові серпантини та феєрверки.

Окрім Бразилії, на проведення Олімпійських ігор 2016 року претендували США, Японія та Іспанія. Перемогу пророкували Сполученим Штатам. Глава держави 48-річний Барак Обама прилетів до Копенгагена, щоб особисто переконати МОК провести наступні ігри в його рідному місті Чикаго. Доти перед комітетом не виступав жоден американський президент. Однак США програли вже на першому етапі голосування.

У Ріо знімають понад тисячу кінострічок на рік

У Ріо-де-Жанейро живуть понад 6 млн людей, із них майже мільйон — у нетрях. Більшість заробляє на життя проституцією та продажем наркотиків. Щороку тут убивають тисячі осіб. Міська влада у тутешні справи майже не втручається, поліцейські сюди приїздять рідко. Місцеві з"ясовують стосунки з допомогою зброї.

Торік райони із найвищим рівнем злочинності вирішили огородити муром заввишки 3 м. 11-кілометрова стіна відокремить небезпечні квартали від елітних. По той бік муру зведуть дорогі готелі, вишукані ресторани, лікарні та дитсадки. Жителі проходитимуть за перепустками.

У районі Хардем Ботаніко розташована кіностудія "Глобу", на якій знімають понад 1000 кінострічок на рік. Зокрема, тут фільмували телесеріали "Рабиня Ізаура", "Тропіканка", "Жорстокий ангел", "Клон" тощо.

Щороку в лютому в Ріо-де-Жанейро влаштовують карнавал, на якому виступають представники десятків найкращих бразильських шкіл самби. Подивитися дійство приїздять до півмільйона туристів.

Зараз ви читаєте новину «Ріо-де-Жанейро обрали столицею Олімпійських ігор-2016». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути