понеділок, 04 серпня 2008 18:27

Реактивний рюкзак піднімає в повітря

  Ґлен Мартін присвятив своєму винаходу 27 років життя
Ґлен Мартін присвятив своєму винаходу 27 років життя

48-річний Ґленн Мартін із новозеландської столиці Веллінгтон разом із дружиною піднялися у повітря за допомогою реактивного рюкзака.

— Я підійшов до дружини і сказав: Ванессо, що ти робиш сьогодні ввечері? — згадує Мартін. — Потім повів її в гараж і показав прототип рюкзака. Він їй видався потворним, але вирішила спробувати політати. Наша мрія здійнятися у повітря з рюкзаком за спиною здійснилася.

Новозеландець працював над апаратом майже 27 років. Ретельно вивчив аеродинаміку, читав роботи авіаконструкторів. 1997 року з"явився перший прототип рюкзака.

— Як тільки-но ми з жінкою і сином випробували його, домовилися мовчати про винахід. — розповідає Мартін. — Я мав запатентувати апарат і розробити ефективну рекламу.

Рюкзаком винахід назвали умовно. Двигун апарата і два гвинти розташовані за спиною. Обабіч — півтораметрові циліндри. Апарат приземляється на ніжки. У разі необхідності пілот може скористатися парашутом. Його теж розмістили за спиною. Двигун потужністю у 200 кінських сил працює на бензині. Він здатний тримати апарат у повітрі майже 30 хв.

— У руках тримаю важіль. Він повертає апарат ліворуч і праворуч, — пояснює винахідник. — Уся конструкція відривається від землі завдяки реактивному струменю повітря.

Реактивний рюкзак важить понад 100 кг. У повітря піднімає більш як 250 кг. Винахідник планує продавати апарат за $100 тис.

— Поки що рюкзак піднімає людину на висоту приблизно з метр, — каже Мартін. — Але згодом ми зможемо піднятися і на тисячу метрів.

Зараз ви читаєте новину «Реактивний рюкзак піднімає в повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути