Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 17:01

Рауль Кастро став новим лідером Куби

Автор: фото: REUTERS/Enrique De La Osa
  Рауль Кастро (ліворуч) прийшов на засідання парламенту не у військовій формі, як зазвичай, а в костюмі з краваткою. Праворуч від нього — новообрані віце-президенти Хуан Альмейда, Хосе Рамон Мачадо Вентура та Абелардо Коломе
Рауль Кастро (ліворуч) прийшов на засідання парламенту не у військовій формі, як зазвичай, а в костюмі з краваткою. Праворуч від нього — новообрані віце-президенти Хуан Альмейда, Хосе Рамон Мачадо Вентура та Абелардо Коломе

Новим президентом Куби став 76-річний Рауль Кастро, брат попереднього глави держави Фіделя Кастро, 81 рік. У неділю на засіданні новообраного парламенту за його кандидатуру проголосували 97,7% депутатів.

Рауль Кастро протягом майже 50 років управляв Кубою зі своїм братом. Він був головнокомандувачем збройних сил держави. На відміну від Фіделя, не любить з"являтися на публіці. Він не має ораторського таланту і не виголошує довгих промов.

Останні 18 місяців Рауль Кастро виконував обов"язки президента Куби. Він отримав повноваження після того, як Фіделю зробили операцію на кишечнику. За кілька днів до виборів президента Фідель Кастро відмовився брати в них участь.

Дехто з експертів вважає, що з приходом до влади Рауля комуністичний режим на Кубі стане ліберальнішим. Інші вважають, що він більш консервативний прихильник комунізму, ніж Фідель.

Рауль Кастро — наймолодший із трьох синів у родині землевласника Анхеля Кастро та Ліни Рус. Він народився в провінції Ор"єнте. Там закінчив католицький єзуїтський коледж. Навчався в університеті у столиці Куби Гавані.

1959 року, через кілька тижнів після перемоги комуністичної революції, Рауль Кастро  одружився з Вільмою Еспін, яка згодом очолила Федерацію жінок Куби. Протягом 45 років вона фактично була першою леді країни. Бо дружина Фіделя Кастро Далія Сато не з"являлася на публіці, й про неї кубинці майже нічого не знають. Вільма Еспін померла в червні 2007-го у віці 77 років.

У Рауля Кастро є доньки Дебора, Маріела й Нільса та син Алехандро. 46-річна Маріела нині очолює Національний центр сексуальної освіти в Гавані.

Заступником президента став 77-річний Хосе Рамон Мачадо Вентура, один із лідерів комуністичної партії Куби. Під час революції 1959-го, внаслідок якої Кастро прийшов до влади, він був лікарем і стежив за здоров"ям повстанців. Останні два роки він займався системою освіти.

Зараз ви читаєте новину «Рауль Кастро став новим лідером Куби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути