вівторок, 03 липня 2007 18:32

Путін із Бушем ловили рибу і їли омарів

Автор: фото: reuters
  Прибувши до помістя американського президента Джорджа Буша, російський керівник Володимир Путін привітався з його собакою. На задньому плані стоїть Джордж Буш-старший
Прибувши до помістя американського президента Джорджа Буша, російський керівник Володимир Путін привітався з його собакою. На задньому плані стоїть Джордж Буш-старший

У перший день липня президент Росії Володимир Путін, 54 роки, приїхав в гості до свого американського колеги Джорджа Буша-молодшого, 60 років. Той запросив російського главу держави до свого родового помістя в місті Кенненбанкпорт у штаті Мен.

Ідея зустрітися в домашній обстановці прийшла в голову Джорджу Бушу-старшому, 83 роки. Керуючи США у 1989–1993 роках, він практикував дипломатію "без краваток" — запрошував політиків поговорити віч-на-віч, сидячи з келихом в руці на терасі свого помістя. В нього побував генеральний секретар ЦК КПРС Михайло Горбачов, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, колишній президент Польщі Лех Валенса і колишня прем"єр-міністр Великої Британії Марґарет Тетчер.

Президенти говорили про незалежність Косова, ситуацію навколо Ірану та систему протиракетної оборони, яку США збирається розмістити в Європі. Жодних домовленостей так і не досягли.

Західні журналісти назвали зустріч президентів "омаровим самітом". Буш і Путін їли рулет з омарів та смажених молюсків. Ресторан "Клешня", де вони обідали, назвав на честь російського президента два коктейлі: "Гучний Путін" і "Пунш Путіна". Перший — з малиновою горілкою, лимонадом і холодним чаєм, другий — із ромом і фруктовим соком.

Покуштувавши напоїв, президенти разом з Бушем-старшим поїхали ловити рибу. Опісля, замість результатів переговорів, журналістам розповіли про успіхи на риболовлі.

— Хочу поздоровити президента Путіна. Він єдиний, хто впіймав рибу. І хорошу рибу! — казав Буш-молодший.

Президент Росії додав, що в його успіхові велика заслуга "капітана Буша".

Зараз ви читаєте новину «Путін із Бушем ловили рибу і їли омарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути