середа, 11 січня 2012 05:15

Прокурор стрілявся перед журналістами

Автор: фото з сайта www.newsbalt.ru
  Польський військовий прокурор Міколай Пшибил спілкується з журналістами за кілька хвилин до невдалої спроби самогубства. Він вирішив покінчити із собою через підозру в перевищенні повноважень
Польський військовий прокурор Міколай Пшибил спілкується з журналістами за кілька хвилин до невдалої спроби самогубства. Він вирішив покінчити із собою через підозру в перевищенні повноважень

— Я хотів накласти на себе руки. Засунув пістолета в рота. Та рука здригнулася, коли я побачив, що хтось смикнув за ручку дверей. Куля пробила щоку, а не голову, — розповідає у вівторок в лікарні міста Познань польський військовий прокурор полковник Міколай Пшибил. У понеділок він вистрелив у себе під час перерви у прес-конференції.

Пшибил вийшов із відпустки через скандал. Військовим прокурорам закидали, що ті незаконно вимагали у мобільних операторів інформацію про журналістів газети "Жеч Посполита" й телеканалу ТВН-24. Ті намагалися дізнатися деталі розслідування смоленської катастрофи, у якій два роки тому загинув президент Польщі Лех Качинський. Пшибил заявив, що його підлеглі не порушили закону, а лише хотіли запобігти витоку інформації, яка є таємницею слідства.

— Я не нашкодив Польщі й рішуче захищатиму честь офіцера війська польського, — сказав він. Закінчивши заяву, попросив журналістів вийти. — Дайте мені перепочити. Я провітрю кімнату. Залишіть усе тут.

Журналіст ТВН-24 не вимкнув камери. У запису видно, як Пшибил стоїть біля столу й посміхається. Потім підходить до вікна, зникає з кадру. Чути постріл і звук, наче впало тіло.

Лікарі доправили полковника на ношах до машини і повезли до лікарні.

— Я міг змиритися, що мені погрожували, побили мою машину, приспускали мені колесо, щоб я розбився, вбили мого пса. Я знаю навіть, що за мою голову призначили винагороду. Але єдине, чого я не терпітиму, — це коли мене звинувачують у порушенні закону, — говорить полковник.

У нього є дружина і двоє малих дітей. Колеги кажуть, особисте життя не було причиною спроби самогубства.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор стрілявся перед журналістами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути