вівторок, 16 жовтня 2012 06:45

Президента обстріляли власні солдати

Минулої суботи солдати військового патруля в африканській країні Мавританія обстріляли кортеж свого президента Мохаммеда Ульд Абдель Азіза, 55 років. Влада країни запевняє: обстріл стався випадково.

13 жовтня ввечері президент повертався зі свого ранчо в столицю Нуакшот. За 40 км від міста по його кортежу військові відкрили вогонь. Глава держави із простреленим животом потрапив у лікарню. Зараз його лікують у шпиталі французької столиці Париж.

— Поранення легкі. Президент зміг сам вийти з автомобіля і без проблем увійшов до лікарні, — каже чиновник Хаді Ульд-ель-Махджуб.

Після повідомлення про стрілянину на вулицях столиці запанував хаос, були зачинені деякі установи і міжнародні аеропорти. У неділю вранці на контрольно-пропускних пунктах стояла посилена охорона.

— Хочу заспокоїти всіх громадян, що стан мого здоров'я нормальний. Інцидент стався через помилку, — виступив президент на державному телебаченні перед виїздом у Францію.

Під час промови лежав на лікарняному ліжку.

Люди не вірять офіційній версії. Переконані, що на вихідних стався державний переворот.

Мавританія — країна на заході Африки, що потерпає від продовольчої кризи. Кілька місяців ситуація у країні нестабільна через біженців. Нещодавно у Мавританію із 3,5 млн населення прибули близько 100 тис. утікачів із сусіднього Малі. Теперішній президент прийшов до влади три роки тому завдяки військовому перевороту. Політика вважають головним союзником Заходу в боротьбі з терористами у регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Президента обстріляли власні солдати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути