Ексклюзиви
четвер, 22 квітня 2021 06:45

Президент загинув наступного дня після перемоги

Переобраний президент Чаду 68-річний Ідріс Дебі помер від ран. Отри­мав їх на позиціях своєї армії. Вою­ють із повстанцями на півночі ­країни.

Дебі в понеділок виграв шостий президентський термін — 79,3% голосів.

На армію наступають бойовики з "Фронту змін і згоди в Чаді", які прибули із сусідньої Лівії. Атакували прикордонний пост і просунулися на сотні кілометрів вглиб через пустелю. Їхньою метою було усунення від влади Дебі. Очікували, що він виголосить переможну промову після оголошення результатів виборів. Але президент вирішив спочатку відвідати солдатів на передовій. Хотів підбадьорити після поразок.

Дія конституції країни припинена. Військову раду очолить син Дебі, генерал Махамат Ідріс Дебі Ітно. Ця тимчасова влада діятиме протягом наступних 18 місяців. Генерал Дебі-молодший багато років очолював управління служби безпеки державних установ, що включає президентську охорону.

Ідріс Дебі прийшов до влади 1990-го після державного перевороту й надалі вигравав усі вибори. Три роки тому парламент Чаду обнулив попередні президентські терміни й дозволив Дебі обратися ще двічі поспіль по шість років.

Зараз ви читаєте новину «Президент загинув наступного дня після перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути