четвер, 17 червня 2021 07:30

Прем'єром Ізраїлю став мільйонер

Уряд Ізраїлю очолив IT-мільйонер 49‑річний Нафталі Беннет. 12 років правління партії "Лікуд" та її лідера Біньяміна Нетаньягу закінчилися. Парламент затвердив новий коаліційний уряд 13 червня.

Нафталі Беннет народився 25 березня 1972‑го в Хайфі у родині іммігрантів Джима й Мірни Беннет, які незадовго до цього переїхали з Сан-Франциско.

Коли Нафталі виповнилося 2 роки, повернулися у США. Батька спершу перевели на роботу в єврейський університет Канади, а потім у "Єврейське агентство" Нью-Йорка. Беннет і його старші брати вільно говорять англійською.

Родина була релігійна. Нафталі належить до ортодоксальної гілки юдаїзму. Шанує суботу й обряди. Його дружина, шеф-кондитерка Гілад походить зі світської родини. У пари четверо дітей. Живуть в елітному районі міста Раанана.

Після повернення до Ізраїлю Нафталі пішов в армію, дослужився до майора. Здобув юридичну освіту, зайнявся бізнесом. 1999‑го заснував стартап Cyota, який розробляв програмне забезпечення у сфері комп'ютерної безпеки. За шість років продав компанію американській фірмі за $145 млн і став одним із перших IT-мультимільйонерів в Ізраїлі.

Відтоді присвятив себе політиці. Його наставником став прем'єр Біньямін Нетаньягу. Беннет очолював його канцелярію і був помітною фігурою в "Лікуді". Після розриву з Нетаньягу вступив у партію "Єврейський дім", а 2018‑го заснував політичну силу "Нові праві". На виборах навесні здобули сім мандатів зі 120. 11 червня вісім політсил коаліції підписали угоду. Беннет буде главою уряду до серпня 2023 року, а потім його змінить партнер Яїру Лапіду. Основний принцип коаліції — опозиція до Нетаньягу.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єром Ізраїлю став мільйонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути