четвер, 20 грудня 2007 17:21

Прапраправнук Бісмарка став найгіршим депутатом

Німецькі газети визначили найгіршого депутата парламенту країни. Ним став 46-річний граф Карл-Едуард фон Бісмарк, прапраправнук Залізного Канцлера Отто фон Бісмарка, який наприкінці XIX ст. об"єднав Німеччину і заклав основи сучасної держави.

Граф Кард-Едуард став депутатом бундестагу 2005 року. Відтоді він майже не з"являвся в парламенті. Зазвичай говорив, що хворіє. Однак потім його часто бачили на вечірках. Бісмарк не розробив жодного законопроекту й відмовився брати участь у будь-якій роботі Партії християнських демократів.

Однопартійці почали вимагати його відставки. І фон Бісмарк погодився. Однак сказав, що залишить свій кабінет до січня наступного року. Тоді він пробуде депутатом достатньо довго, щоб розраховувати на довічну пенсію в $900.

— Це виглядає, ніби він пішов у депутати лише для того, аби отримувати пенсію. Піти у відставку до необхідного терміну — це був би красивий жест, — каже колега Бісмарка Размус Веге.

Якщо фон Бісмарк залишить пост у січні, це означатиме, що він пробув депутатом 33 місяці. За неробство він отримуватиме пенсію, яку пересічний німець може заробити за 24 роки наполегливої праці.

Зараз ви читаєте новину «Прапраправнук Бісмарка став найгіршим депутатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути