вівторок, 17 травня 2016 06:45

Пожежу гасили понад дві доби

Більш як дві доби гасили пожежу в австрійському замку Ебенцвеєр у місті Альтмюнстер. Працювали 27 бригад пожежників і 500 волонтерів. Дах згорів повністю. Також знищені перекриття між поверхами.

Вогонь спалахнув через недопалок, який хтось викинув у саду. Сильний вітер перекинув його на один із корпусів. У ньому розміщується школа. Зайнявся дах. Учителів і дітей евакуювали.

— Ми робили все, що могли, — каже пожежник 32-річний Андрес Нейман. — Дуже хотілося врятувати пам'ятку. Але сухе дерево всередині не дало нам шансу. Від замку залишилися голі стіни, хоча вони й виглядають непошкодженими. Не думаю, що можливо щось реставрувати. Це диво, що встигли евакуювати дітей. Учителі намагалися врятувати щось із меблів, але ми не дозволили.

Ебенцвеєр звели у XIII ст. Потім двічі перебудовували. Востаннє — 1842-го родина Габсбургів. Доти належав Бурбонам. Нині у замку працювали музей, школа, кафе, сувенірна крамниця.

Зараз ви читаєте новину «Пожежу гасили понад дві доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути