середа, 16 лютого 2011 07:45

Портрети Берлусконі ліпили на каструлі

Майже мільйон італійок протестували в 200 містах протягом 13 і 14 лютого. Вийшли на вулиці вимагати відставки прем'єрміністра 75-річного Сільвіо Берлусконі.

У країні від 21 січня не вщухає секс-скандал навколо прем'єра. Тоді 17-річна танцівниця нічного клубу на прізвисько Рубі заявила: урядовець мав із нею інтимні стосунки. Розповіла, що прем'єр-міністр відкупив її від в'язниці, коли могла сісти за крадіжку.

— Шкодую, що віддала свій голос за Берлусконі. Через нього італійок сприймають як об'єкт бажання, — каже вчителька Патриція Россі.

13 лютого на П'яцца дель Пополо, центральній площі Рима, збираються близько 30 тис. людей. Більшість — жінки. На мітинг вони прийшли з каструлями і сковорідками. На дно посуду приклеюють портрет політика, б'ють по ньому ложками. Натовп стоїть біля будівлі міського суду, очікують на вирок для Берлусконі.

— Мав би прем'єр хоча краплю гідності — одразу б звільнився після скандалу, — упевнений Лоріс, один із небагатьох чоловіків на площі.

Берлусконі звинувачують у стосунках із неповнолітньою повією та зловживанні службовими обов'язками. Прем'єр вину заперечує. Засідання переносять. Берлусконі можуть засудити від 3 до 12 років.

— Якби я пішов у відставку, це означало б, що поступився політичним ворогам, — заявляє Берлусконі в телезверненні до народу. — Мітингувальників підбурили ліві. Я завжди поважав жінок. Дівчата краще вчаться у школі, вони ерудовані, тактовні та відповідальні.

Італійки обурені, що ефіри телеканалів, які належать Берлусконі, переповнені порнографією.

— Тільки й показують, що цицьки і стегна, — каже римлянка Лорелла Занардо. — Краще б прем'єр потурбувався про робочі місця для італійок, аніж виставляти їх як повій.

Зараз ви читаєте новину «Портрети Берлусконі ліпили на каструлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути