четвер, 12 липня 2007 15:53

Поляки зведуть найбільшу статую Христа

НА околицІ польського міста Свєбодзін з"явиться найвища статуя Христа у світі. Вона сягатиме 31 м заввишки. Це на метр вище за статую Христа Спасителя в бразильському Ріо-де-Жанейро. Її нещодавно занесли до списку нових Семи чудес світу.

Христа зі Свєбодзіна, як і бразильського, зроблять із розкинутими руками. Статую встановлять на схилах неподалік міста. Свєбодзін розташований поряд із польсько-німецьким кордоном. Тож Спаситель наче зустрічатиме гостей країни.

Постамент установлять до кінця цього року. Статуя буде з листового металу. На її зведення виділили кошти власники готелів, ресторанів та магазинів у Свєбодзіні. Вони вважають, що гігантський Спаситель привертатиме до міста увагу туристів.

Польща — країна з глибокими католицькими традиціями. Торік правляча партія "Порядок і справедливість", до якої належать президент і прем"єр-міністр країни брати Качинські, запропонувала в парламенті називати Христа не тільки Сином Божим, а й королем Польщі. 33% поляків підтримали цю ідею.

Зараз ви читаєте новину «Поляки зведуть найбільшу статую Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути