середа, 06 червня 2012 07:00

Польські будівельники погрожують зірвати Євро

Будівельники національного стадіону в польській столиці Варшава погрожують заблокувати арену в день відкриття Єврочемпіонату. Кажуть, їм не виплатили грошей за роботу.

— Нам обіцяють від грудня. Але дотепер ніхто не бачив ні копійки, — запевняють представники будкомпаній. — Якби знали, що так буде, то не бралися би до тої будови. Що маємо казати нашим робітникам? Що пояснимо їхнім сім'ям? Зі шкіри лізли, щоб закінчити проект. Почуваємося ошуканими.

Якщо влада не виплатить людям заробленого, обіцяють стягнути у столицю автомобілі і людей, які перекриють 8 червня вхід на стадіон. Будівельники запевняють: невеликі компанії через зведення стадіону доведені до банкрутства.

— Приходжу в податкову. Прошу, щоб відтермінували платіж. У відповідь чую від чиновника: а яке мені діло? І погрожує судовим приставом, — каже один із субпідрядників.

У понеділок генеральний підрядник, будівельна група ПБГ, оголосила про банкрутство.

— Із нами не розрахувалися за будівництво національного стадіону, — заявляють представники компанії, що працює з 1994 року. — Ми мусили вкласти багато грошей у дороги.

Національний стадіон зводили 40 компаній-субпідрядників. Усі вимагають від Національного спортивного центру письмових гарантій, що вони отримають гроші протягом тижня. Запевняють, держава заборгувала будівельним компаніям близько 100 млн злотих — 223 млн грн.

Національний стадіон у Варшаві до Єврочемпіонату будували три роки. Уміщає 58,5 тис. глядачів. Запланували, що 8 червня на стадіоні в рамках Євро-2012 пройде гра команд  Польщі та Греції.

Зараз ви читаєте новину «Польські будівельники погрожують зірвати Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути