неділя, 08 жовтня 2006 18:11

Загинула Анна Політковська

 

Російську журналістку Анну Політковську застрелили в ліфті її будинку в Москві. Минулої суботи близько четвертої години вечора невідомий у темному одязі вистрілив їй один раз у груди, після чого зробив контрольний постріл в голову.

Два роки тому за кордоном вийшла книга Анни Політковської "Росія Путіна". У ній авторка застерігає, що теперішній президент веде  країну до диктатури радянського зразка.

— Річ у тім, що Путін — породження найбільш похмурої розвідслужби в країні, — сказала журналістка в інтерв"ю британській газеті "Індепендент". — Він не зміг подолати свого минулого й відмовитися від звичок підполковника КДБ. Він, як і на початку своєї кар"єри, займається придушенням свободи.

Починаючи з 1999 року, Чечня стала однією з головних тем Анни Політковської. Розповідала про страждання простих чеченців, про часті викрадення, катування і розстріли без суду, засуджувала діяльність прем"єр-міністра Рамзана Кадирова. Відверто говорила журналістка і про деморалізованих російських солдатів у Чечні.

За рік до смерті Політковська розповідала, що їй погрожували — і російські спецслужби, і чеченські бойовики. Їй неодноразово доводилося переховуватися. Через такий ритм життя чоловік Анни не витримав і пішов від неї, залишивши з двома дітьми.

Колеги Політковської переконані, що вона загинула через свою професійну діяльність. Володимир Путін ніяк не відреагував на смерть журналістки.

Анні Політковській було 48 років.

Зараз ви читаєте новину «Загинула Анна Політковська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути