Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 06:20

"Подзвонили з місцевого крикет-клубу й запропонували повний багажник туалетного паперу"

Британці одними з останніх у Європі закрили паби. Ізолювали літніх людей. Відправили на карантин усіх школярів. Окрім дітей лікарів, пожежників, поліцейських, кур'єрів, продавців у супермаркетах і аптеках.

Село Грінлі-он-зе-Гілл у Ноттінгемширі першим запровадило систему допомоги пенсіонерам. Справою опікується офіцер поліції у відставці 51-річна Мелісса Шервін-Гілл. Їй допомагають 20 волонтерів. Серед них — лікар, медсестри, акушерка.

Активісти об'їхали село. Літніх людей переконували сидіти вдома. Кожному дали заповнити анкету про щоденні потреби, хронічні хвороби. Цю інформацію засекретили й знищать 20 вересня. Тоді мають перемогти коронавірус, очікують у Великій Британії.

Полиці супермаркетів напівпорожні, а їздити в пошуках молока або цукру старим небезпечно. Тому громада вирішила ділитися тим, що мають удома. Про потреби повідомляють через сільську групу у фейсбуку.

Продукти, медикаменти, мийні засоби люди залишають у кількох визначених місцях. Мелісса та її товариші забирають все і завозять у громадський центр. Там на кухні розфасовують і доставляють літнім.

Отримувачі допомоги хочуть платити, але поки що забагато плутанини з чеками. Коли магазини знову наповняться, закуповуватимуть організовано, за гроші і під звіт.

У селі живе майже 900 людей. 45 — під опікою Мелісси та її команди.

Нещодавно їй подзвонили з місцевого крикет-клубу й запропонували повний багажник туалетного паперу. Один бізнесмен зупинив машину й дав 100 фунтів. По телефону й просто на вулицях люди питають, чого найбільше потребують старі.

У розмовах літні британці скаржаться, що не можуть самостійно вибирати розсаду в садових центрах, вигулювати собак і відзначати День матері 22 березня з рідними.

Зараз ви читаєте новину «"Подзвонили з місцевого крикет-клубу й запропонували повний багажник туалетного паперу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути