Ексклюзиви
пʼятниця, 26 квітня 2013 05:00

Почався набір перших поселенців на Марс

Люди, які першими ступлять на Червону планету, пробудуть там усе життя. Голландська компанія "Марс-1" почала набір кандидатів для польоту на Марс в один кінець. Здійснити його планують 2022-го. Подати заявку може будь-хто. Щоб віднадити жартунів, як початковий внесок правлять $38.

Те, що астронавти не прилетять назад на Землю, якраз і уможливлює місію, бо технології повернення зараз немає, а її розробка була б задорога. Зате щоб доставити туди людей, сучасних досягнень цілком досить, каже гендиректор "Марс-1" Бас Лансдорп. За його словами, це обійдеться у $6 млрд.

Першу групу із 40 потенційних астронавтів тренуватимуть сім років. Головна вимога — вміти правильно реагувати у нестандартних ситуаціях, пристосовуватися до нових умов, бути психологічно стійким. Щоб адаптувати людину до іншої планети, можливо, доведеться ампутувати певні органи. Точно замінюватимуть зуби на штучні.

Перша й подальші експедиції складатимуться з чотирьох осіб: двох чоловіків і двох жінок, проте подружжів не братимуть. Колоністи повинні будуть спочатку прожити сім місяців у космічному кораблі, що прямуватиме до Червоної планети. У ньому не буде душової, до того ж тривалий час доведеться їсти лише суху та консервовану їжу.

— Будуть і аварії, й смерті. Ми маємо бути певні, що решта членів екіпажу зможуть продовжити місію без загиблих, — пояснює Лансдорп.

Стартувавши 2022-го, на Марсі перша група опиниться 2023-го. Наступна прилетить за два роки, а потім щороку по одній, доки колонія виросте до 20 людей.

"Марс-1" розпочав переговори з авіакосмічними компаніями, які могли б забезпечити подорож та колонізацію технічно. Окрім пожертв спонсорів, проект зароблятиме гроші від продажу винаходів, які обов'язково постануть під час підготовки. Крім того, вся експедиція від початку тренування кандидатів до посадки і життя на Червоній планеті буде великим реаліті-шоу, права на трансляцію якого продадуть телеканалам по всьому світові.

Зараз ви читаєте новину «Почався набір перших поселенців на Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути