Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2018 00:10

Плавучий док затонув після ремонту останнього російського авіаносця

Останній російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" постраждав після ремонту у російському плавучому доку ПД-50.

Подія сталася біля селища Росляково у Мурманській області. Важкий крейсер-авіаносець спускали на воду після ремонту. Він мав іти на місцевий судноремонтний завод. Виник перебій з подачею електроструму до платформи. Її цистерни почали заповнюватися водою. Розпочалося позаштатне занурення.

Постраждали чотири працівники, ще одна людина зникла безвісти. В кораблі утворився отвір розміром 4 на 5 метрів. На палубу з висоти близько 15 м упав баштовий кран.

Перебої з постачанням струму до Мурманська почалися 26 жовтня через налипання снігу на дротах, кажуть чиновники. У енергетичній компанії "Росмережі" свою провину відкидають.

"Адмірал Кузнєцов" у лютому 2017 року повернувся до Сєвєроморська із Середземного моря після походу до берегів Сирії. Корабель висміяли за чорний дим, який підіймався з його труби. Там два російських винищувачі розбилися при спробі сісти на його палубу. Судно побудували на Чорноморському суднобудівному заводі в Миколаєві. Спустили на воду 1985-го. Затонулий док спорудили в 1980 ро­ку в Швеції. Його вважали одним із найбільших у світі. Спробують підняти на поверхню.

Зараз ви читаєте новину «Плавучий док затонув після ремонту останнього російського авіаносця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути