Ексклюзиви
вівторок, 14 листопада 2006 18:32

Південна Осетія проголосувала за незалежність від Грузії

"Чи погоджуєтеся ви з тим, щоб Республіка Південна Осетія зберегла свій нинішній статус незалежної держави й була визнана міжнародним співтовариством?" Таке запитання винесла на референдум влада самопроголошеної республіки, що офіційно входить до складу Грузії.

Голосування проходило в неділю. На виборчі дільниці могли приходити лише ті жителі, які мали внутрішні паспорти республіки. Ці документи почали видавати 15 серпня цього року. Усього в референдумі взяли участь 55 тисяч людей із 70 тисяч, які там проживають. За попередніми даними, 90 відсотків виборців підтримали незалежність Південної Осетії.

Того ж дня там відбулися й вибори президента. Із чотирьох кандидатів перемогу отримав теперішній глава республіки Едуард Кокойти, 42 роки.

Ще перед референдумом Грузія, країни Євросоюзу, США та міжнародні організації заявили, що не визнають результатів голосування.

Тим часом керівництво Південної Осетії звинуватило Грузію у провокаціях. До села Аневі, начебто, прибули півсотні спецназівців, які заважали жителям голосувати. Міністерство внутрішніх справ республіки також повідомило, що грузинські мобільні оператори відключили зв"язок.

Південна Осетія, на території якої проживають переважно осетини, хоче відділитися від Грузії ще від початку 1990-х років. Її прагнення активно підтримує Росія.

Зараз ви читаєте новину «Південна Осетія проголосувала за незалежність від Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути