четвер, 08 вересня 2022 00:15

Письменниця вбила чоловіка заради страхових виплат

Американську письменницю 71-річну Ненсі БРОФІ засудили до довічного ув'язнення за вбивство чоловіка. Чотири роки тому жінку виправдали. Потім вона зізналася співкамерниці, що застрелила його заради страхових виплат. Ненсі написала книжку "Як убити вашого чоловіка". Створила її за сім років до смерті чоловіка. Там описували можливі мотиви та способи вчинення злочину.

Шеф-кухаря 63-річного Деніела Брофі застрелили 2018-го. Ненсі виправдали в суді в Орегоні. Але прокурор просив перегляду справи через свідчення співкамерниці.

— На слуханні захист стверджував, що Ненсі не має стосунку до злочину. Деніела застрелили на роботі в навчальній кухні Кулінарного інституту, — говорить прокурор Шон Оверстріт. — Але ще 2018 року Ненсі розповіла сусідці Андреа Бі Джейкобс, як усе було насправді. Вказала, що вистрелила з близької відстані. Хоча на суді стверджувала, що був невідомий нападник.

Охоронці перехопили листування Ненсі й Андреа. Там вони згадували про зізнання. Листи не одразу долучили до справи. Потім Андреа відмовилася свідчити проти подруги. Камери спостереження зняли, як Ненсі заїжджає на парковку інституту за пів години до вбивства. За 20 хв. після пострілу їде геть.

Ненсі й Деніел були разом 21 рік. Через чотири дні після його смерті жінка попросила детективів офіційний лист для страхової компанії, що вона не є підо­зрюваною. Сказала, що хоче отримати $40 тис. Насправді життя Деніела було застраховане в 10 компаніях. Загальна сума виплат мала сягнути $1,4 млн. Також вимагала компенсацію за те, що чоловіка вбили на роботі.

— Ненсі віддавала за всі ці поліси понад тисячу на місяць. Фінансові справи в них були не дуже, — продовжує Оверстріт. — Вони могли протермінувати виплату за будинок, але страховку платили вчасно. Це виглядає підозріло. ­1997-го Брофі відсвяткували пишне весілля. Але шлюб не зареєстрували. Оформили офіційно незадовго до загибелі Деніела. На місці вбивства не було слідів злому. Гаманець і телефон жертви залишилися при ньому. Ненсі купила пістолет за пів року до злочину. Адвокатка казала, що зброя потрібна для книжки. А страхові виплати були для підробітку. Купувала їх, щоб продемонструвати віру в компанії. Тому доказів проти Ненсі було достатньо для перегляду справи.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Письменниця вбила чоловіка заради страхових виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути