Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2007 16:49

Під час протесту на захист тварин художники з"їли собаку

37-річний британський художник Марк Макгоуен і 74-річна вдова Джона Леннона Йоко Оно з"їли собаку породи коргі на студії лондонської радіостанції "Резонанс". Так під час передачі в прямому ефірі вони виступили на захист тварин.

Породу обрали не випадково. Коргі — улюблениця Єлизавети ІІ. У Букінгемському палаці, де мешкає королівська родина, живуть кілька десятків цих маленьких собак.

Тварина, яку їли Макгоуен та Оно, померла своєю смертю в притулку. Її м"ясо перемололи на фарш, а потім стушкували з яблуками, цибулею і спеціями. Стравою пара ласувала 15 хв.

Своєю акцією митці протестували проти полювання на лисиць. Цього року в ньому взяв участь чоловік королеви принц Філіп.

Після передачі на радіо він одразу заявив, що ще не вбив жодної тварини під час полювання. Однак Макгоуен упевнений, що це неправда. Члена королівської родини просто бояться в такому звинувачувати.

— Ми зробили доволі веселий протест, — підсумував після трапези художник. Він додав, що на смак коргі виявилися жахливими. Загалом у житті він м"яса не вживає, їсть лише вегетаріанські страви.

Незвичні акції художник влаштовує не вперше. Торік він 36 годин повзав карачки вулицями Нью-Йорка, перевдягнутий в Джорджа Буша. На сідницях причепив собі табличку "Вдар мене!". Так митець протестував проти війни в Іраку.

Зараз ви читаєте новину «Під час протесту на захист тварин художники з"їли собаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути