пʼятниця, 21 грудня 2007 18:37

Пес Адольф уміє салютувати по-нацистськи

  65-річний пенсіонер Рональд із Берліна показує, що його пес Адольф салютує як Гітлер. Чоловіка відправили до в’язниці, а собаку — до притулку
65-річний пенсіонер Рональд із Берліна показує, що його пес Адольф салютує як Гітлер. Чоловіка відправили до в’язниці, а собаку — до притулку

9-річний собака на ім"я Адольф потрапив до притулку для тварин у столиці Німеччини Берліні, бо може салютувати так само, як лідер нацистів Адольф Гітлер. Витягує уперед праву лапу кожного разу, коли чує команду "салют".

Цьому Адольфа навчив його власник, 65-річний пенсіонер Рональд. Він змушував собаку віддавати салют на вулицях, а сам носив футболки із зображенням Гітлера. 2003 року чоловік уперше підвів тварину до правоохоронця на вулиці та дав команду.

На пенсіонера подали до суду. У Німеччині демонстрація нацистських символів, лозунгів або жестів у публічних місцях є злочином. На перший раз чоловік відбувся лише попередженням. Але продовжував порушувати порядок. Рональда засудили до п"яти місяців позбавлення волі, та цієї середи забрали до в"язниці. Напередодні він відвів Адольфа до міського притулку для тварин, звідки взяв його вісім років тому.

Трохи раніше пенсіонер заявляв, що збирається приспати Адольфа 30 квітня наступного року — на 62-гу річницю смерті Гітлера.

Нині працівники притулку шукають нового власника для собаки. Кажуть, це буде неважко:  Адольф став знаменитістю, тому знайдеться чимало охочих узяти його до себе. Обіцяють цього разу подбати, аби тварина не потрапила до представників неонацистів.

Демонстрація та використання нацистських символів вважається злочином не лише у Німеччині. На початку цього місяця Девіда Каванага, 32 роки, та 19-річного Кірана МакНейла з ірландського графства Віклоу засудили до штрафу 600 євро (4,4 тис. грн) та двох місяців позбавлення волі за те, що знайшли у них речі зі свастикою.

Зараз ви читаєте новину «Пес Адольф уміє салютувати по-нацистськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути