Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2007 16:37

Перший космічний готель відкриють через 5 років

  Так виглядатиме перший космічний готель, який відкриють через 5 років
Так виглядатиме перший космічний готель, який відкриють через 5 років

Проект першого готелю в космосі розробили архітектори іспанської приватної компанії з космічного туризму "Ґалактік Сьют" разом із групою американських інженерів із Флориди. Він матиме 22 кімнати у формі прикріплених до космічного човна капсул 7 м завдовжки і 4 м заввишки.

Проект коштуватиме близько 2 млрд євро. Стільки потрібно, щоб збудувати космічний корабель, станцію і сам готель. Для підготовки клієнтів до польотів треба купити острів. Головний архітектор проекту Хав"єр Кларамунт каже, що вже є інвестори. Тому незабаром розпочнуть будівництво.

Три дні перебування в готелі коштуватимуть 3 млн євро. Ціна включає 18 тижнів підготовки на тропічному острові, політ у космос на 450 км від Землі та проживання в готелі.

Відкрити готель планують 2012 року. Резервувати місця почнуть із наступного року. Він зможе приймати до 350 відвідувачів на рік. За попередніми підрахунками, у світі близько 40 тис. осіб, які можуть дозволити собі пожити кілька днів у космосі.

Зараз ви читаєте новину «Перший космічний готель відкриють через 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути