Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2019 05:40

Пастора судитимуть за фальшиве воскресіння мертвого

Автор: WWW.BBC.COM
  Чоловік, якого нібито воскресив пастор Альф Лукау, сидить у труні перед собором у Йоганнесбурзі, південноафриканській столиці
Чоловік, якого нібито воскресив пастор Альф Лукау, сидить у труні перед собором у Йоганнесбурзі, південноафриканській столиці

Три південноафриканські похоронні бюро подали до суду на пастора Альфа Лукау за фальшиве воскресіння мертвого. Лукау наприкінці лютого замовив труну, катафалк і білий одяг для небіжчика. Перед входом до церкви сказав чоловікові у труні: "Вставай". Той піднявся. Відеозапис виклали на сторінці пастора в соціальній мережі. Похоронні бюро вважають, що участь у фальшивому похороні зашкодила їхній репутації.

Адвокат церкви заявив, що Лукау справді не воскрешав померлого біля церкви.

— Коли пастор під'їжджав, мрець уже почав оживати, — говорить юрист. — Лукау відчув це. Він побачив, що труна труситься. Покійний почав дихати. І пастор завершив те, що розпочав Господь. Звісно, ніхто не стверджуватиме, що священик оживив небіжчика від початку і до кінця. Він не знав його родину і ніколи не спілкувався з ними. Про це можна запитати в них.

Адвокати бюро довели, що в труні лежав чоловік, який давно працює оператором у церкві. Також знайшли людей, яких нібито зцілив Лукау. Ті розповіли, що їм заплатили, щоб удавали паралізованих і хворих на СНІД. Людей для ролі хворих наймали в Зімбабве.

"Мене можуть називати шарлатаном люди, які не мають ні краплі віри в Бога, — написав пастор у соцмережі. — Решта знають, що для Господа немає нічого неможливого. Я не повинен соромитися того, що він обрав мене інструментом у своїх руках".

У Комісії підтримки і захисту прав культурних, релігійних і мовних спільнот заявили, що церкву Лукау оштрафують.

— Проблема церков у Південно-Африканській Республіці назріває давно, — каже співробітник Комісії Калеб Парс. — Торік один пастор поливав вірян засобом від бліх і тарганів. Стверджував, що це убереже їх від онкозахворювань і СНІДу.

Зараз ви читаєте новину «Пастора судитимуть за фальшиве воскресіння мертвого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути