вівторок, 17 липня 2018 00:55

Отруту "Новачок" знайшли в пляшці з-під парфумів

Нервово-паралітична речовина "Новачок", якою 30 червня отруїлися британці 44-річна Дон Стерджесс і Чарлі Роулі, 45 років, із британського міста Емсбері, була у флаконі з-під парфумів. Чарлі підібрав його на вулиці. Після того пара потрапила в лікарню. Про це розповів брат потерпілого Метью Роулі.

Дон померла від отруєння 9 липня. За два дні Чарлі вийшов із коми. Зараз перебуває в лікарні сусіднього міста Солсбері у важкому стані.

Поліція повідомила, що виявила "Новачка" в невеликій пляшці в будинку Роулі. Слова його брата не коментують.

— Я говорив із Чарлі телефоном. Він не такий, яким був раніше. Проте достатньо зміцнів, аби вживати звичайну їжу, — розповів Метью.

Син померлої британки Еван Гоуп звернувся до американського президента Дональда Трампа. Закликав його обговорити застосування "Новачка" з президентом Росії Володимиром Путіним. Лідери країн зустрінуться в столиці Фінляндії Гельсінкі 16 липня.

— Я не поділяю політику Дональда Трампа і я ніколи не буду його прихильником. Але хотів би, щоб він поговорив про мою матір із російським президентом, — сказав Еван.

Уперше "Новачок" у Великій Британії застосували проти колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії 4 березня цього року. Обоє вижили. Отрута може спричинити незворотні зміни в головному мозку, кажуть лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Отруту "Новачок" знайшли в пляшці з-під парфумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути