четвер, 23 лютого 2012 10:04

Омонівці били жінок по руках

Близько 30 тис. людей утворили живе коло на вул. Садове Кільце навколо центру російської столиці Москви. На акцію "Великий білий круг" прийшли опозиціонери, невдоволені владним тандемом президента Дмитра Медведєва і прем'єра Володимира Путіна.

Акцію організували як флешмоб, за годину до початку на Садовому Кільці ще не було майже нікого з учасників. Уздовж вулиці стояли вантажівки з омонівцями. За півгодини через кожних 300 м активісти роздавали перехожим білі стрічки — символ протесту. Підходили люди з білими шарфами і кульками. Бралися за руки й вітали водіїв автівок, що проїжджали. Ті сигналили у відповідь.

— ОМОН цього разу агресивно відтісняв нас. Провокували. Перед тим, як підійшли журналісти ОРТ, поліцейські пробували бити по руках жінок, щоб чоловіки перед камерами полізли в бійку. Ми не реагували на це, і нічого в них не вийшло, — розповідає "ГПУ" учасниця акції, менеджер 34-річна Ольга Рок. — Смішно, але ми не змогли купити білу повітряну кульку. Усі продавці казали, що в них немає завозу. Таке враження, що скомандували не продавати нічого білого.

У районі станції метро Парк культури до кільця спробували затесатися прихильники Володимира Путіна. Коли це не вдалося, стали паралельною колоною. У руках тримали червоні серця з написом "Путін любить усіх!".

— Свекрусі зранку подзвонили з районо, що має підійти до Парку культури. Вона завідувачка в садку, — каже Ольга Рок. — Сказали, що будуть говорити про грошові премії і подарунки на 8 Березня. Насправді їх підтягали в масовку на "путінг". Вона приїхала з нашою 7-річною дитиною, знайшла свою начальницю і відмітилася в неї в списку. Ті завідувачі, які цього не зробили, подарунків не отримають.

Зараз ви читаєте новину «Омонівці били жінок по руках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути