пʼятниця, 09 листопада 2012 00:30

Обама переміг завдяки бюджетникам

Демократа Барака Обаму, 51 рік, переобрали президентом США. 6 листопада він переміг суперника з Республіканської партії 65-річного Мітта Ромні.

— Прикро, що Ромні програв. У нього більш адекватна постать для Північної Америки, — вважає 78-річний Юрій Щербак, директор Інституту сталого розвитку, колишній посол України в США. — Але виграв Обама. Зрозуміло, що він виграв завдяки своїй соціалістичній політиці. Вона полягає в тому, що майже половина американців сидять на різних дотаціях, продуктових і грошових допомогах. Таким чином Америка зараз дуже серйозно розколота. В чомусь це нагадує Україну. Але там існує глибокий розрив між середнім класом — тими, хто тяжко працює та заробляє гроші, і з другого боку — людьми, які майже не працюють, але отримують дуже непогану допомогу з держбюджету.

Що стосується зовнішньої політики, то в Обами вона була повністю провальною, майже не було жодних досягнень.

Україна буде десь на 200-му місці серед американських пріоритетів. Якщо згадати початок 1990-х, то ми були десь на другому. Але це стосується не тільки України, а й усього нашого східноєвропейського регіону. Обама не міг вибудувати також адекватну політику щодо Росії, яка стала зараз дуже антиамериканською країною. Не зміг він і подолати виклики близькосхідного регіону, де назріває дуже серйозний конфлікт між Ізраїлем та Іраном.

Обама завтра прийде в кабінет, перед ним постануть жорсткі проблеми як у зовнішній, так і у внутрішній політиці. І це буде якраз той момент істини, коли він повинен буде задуматися над не дуже веселими підсумками своєї політики.

Зараз ви читаєте новину «Обама переміг завдяки бюджетникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути