середа, 28 березня 2012 07:00

Обама і Медведєв проговорилися перед камерами

Автор: фото з сайта Www.fotoden.info
  Президент США Барак Обама та президент Росії Дмитро Медведєв фотографуються у понеділок після зустрічі віч-на-віч на саміті з ядерної безпеки в Сеулі, Південна Корея. Глави держав не зауважили, що мікрофони журналістів підслухали останні слова їхньої приватної розмови, які стосувалися американської протиракетної оборони у Європі
Президент США Барак Обама та президент Росії Дмитро Медведєв фотографуються у понеділок після зустрічі віч-на-віч на саміті з ядерної безпеки в Сеулі, Південна Корея. Глави держав не зауважили, що мікрофони журналістів підслухали останні слова їхньої приватної розмови, які стосувалися американської протиракетної оборони у Європі

У зраді національних інтересів звинувачують політичні противники президента США 50-річного Барака Обаму. В понеділок він нібито попросив свого російського колегу Дмитра Медведєва про поступки на розміщення в Європі елементів американської протиракетної оборони. Натомість пообіцяв "бути гнучкішим", коли його переоберуть. Президенти не зауважили, що журналісти ввімкнули мікрофони.

Розмова відбулася у понеділок у південнокорейській столиці Сеул, перед самітом із ядерної безпеки. Глави двох держав спілкувалися сам на сам, потім допустили репортерів до протокольної зйомки.

— З усіх цих питань, зокрема протиракетної оборони, все можна вирішити, але він (Путін. — ГПУ) має дати мені простір, — сказав Обама Медведєву майже пошепки. Сидячи у кріслах, вони нахилилися один до одного.

— Так, я розумію ваше послання про простір. Простір для вас, — відповів росіянин.

— Це мої останні вибори. Після них у мене буде більше гнучкості.

— Я розумію, я передам цю інформацію Володимиру.

На це одразу ж відреагували кандидати від американської республіканської партії, ймовірні конкуренти Обами на виборах.

— Це найбільш кричущий коментар про продаж американської оборони з тих, що їх робили президенти США. Я не бачу, як після цього будь-який американець може йому (Обамі. — "ГПУ") довіряти, — заявляє Ньют Ґінґріч, колишній спікер Конгресу. — Він думав, що ніхто його не чує, і сказав росіянам: дайте мені простір, мене переоберуть, а тоді я робитиму, що захочу.

Радник Барака Обами з національної безпеки Бен Родс спробував виправдати президента.

— Штати рішуче налаштовані впровадити елемент нашої ПРО, що, як ми не раз говорили, не спрямована проти Росії. Але оскільки 2012-й — рік виборів в обох країнах, ми не сподіваємося досягти прогресу в переговорах цьогоріч. Тому президенти Обама і Медведєв погодилися, що найкраще було б наказати нашим технічним експертам зрозуміти позиції одне одного, аби забезпечити простір для подальших дискусій.

Зараз ви читаєте новину «Обама і Медведєв проговорилися перед камерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути