вівторок, 13 березня 2012 05:00

Німецький Робін Гуд роздає гроші

У німецькому місті Брауншвейг, що на півночі країни, з'явився невідомий благодійник. Протягом кількох місяців він таємно розкидає по місту конверти з грошима. Віддав приблизно 190 тис. євро.

Жителі Брауншвейга не знають хто це робить. Підозрюють, один з міщан, який нещодавно виграв у лотерею. Інші кажуть, кошти відправляє невиліковно хворий літній чоловік.

— Думаю, це багатий чоловік або жінка. Можливо, кілька людей. У них є гроші, які можуть легко роздавати. Ця людина чи люди творять велику радість для ближніх, — коментує місцевий пастор Ханс-Юрген Копков.

Минулої суботи священик знайшов конверт з 10 тис. євро у "Книзі псалмів", що лежала в церкві на полиці. Гроші обіцяє роздати бідним.

Білі конверти знаходять у найнесподіваніших місцях. Дехто кілька днів заходить до будинку, витирає взуття об килимок при вході і не підозрює, що під ним — конверт з великою сумою. Дехто виймає конверт з грошима з поштової скриньки. Є люди, які знаходять його у книжках. Кошти від невідомого благодійника отримують переважно ті, хто цього потребує і про кого у місцевій газеті був матеріал, що потрібна допомога. Конверти знаходять у лікарнях, благодійних організаціях, притулках. Їх отримують інваліди. Поряд з грошима — вирізка газетної статті.

Зараз ви читаєте новину «Німецький Робін Гуд роздає гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути