Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2010 04:01

Нафтова пляма насувається на Луїзіану

Міністерство національної безпеки США розслідує вибух на нафтовій платформі у Мексиканській затоці. Паралельно з"ясовує справу Конгрес.

Нафтова платформа вибухнула 21 квітня за 210 км на південний схід від Нового Орлеана, штат Луїзіана. На ній працювали 126 нафтовиків. 115 евакуювали літаками, з них 17 потрапили до лікарні з опіками. 11 людей оголосили зниклими безвісти. Платформа затонула.

Після катастрофи родичі жертв почали подавати скарги на компанію.

Нафтова пляма щодня розтікається. У понеділок мала площу 78х63 км, через два дні розміри збільшилися до 128х68 км. Зараз нафтова пляма за 50 км від берегової лінії штату Луїзіана. На локалізацію катастрофи відправили 50 кораблів. Витік нафти зупинити доки не вдалося.

Американські екологи кажуть, аварія є найбільшою за останні 20 років, пов"язаною з нафтою. У зоні катастрофи живуть дельфіни, рідкісні птахи і риба. Якщо нафта дійде до берега, закриватимуть пляжі. Тоді постраждає туристичний бізнес.

Нафтову платформу встановила дев"ять років тому за 66 км від узбережжя штату Луїзіана південнокорейська компанія. Розрахована на добування нафти на 9-кілометровій глибині. Власник — компанія "Трансокеан". Британська організація "Брітіш петроліум" взяла платформу в експлуатацію до 2013-го.

З 2001 року від аварій на нафтодобувних платформах у Мексиканській затоці 69 людей загинули, 1349 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Нафтова пляма насувається на Луїзіану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути