понеділок, 14 січня 2008 19:03

Наркоманка виграла суд проти наркодилера

Колишня наркоманка Сандра Берґен із канадського містечка Біґґар виграла судову справу проти свого постачальника Клінтона Деві. 2004 року він продав жінці дозу сильнодійного наркотику метаамфетаміну, від якої Сандра 11 днів перебувала в комі.

Берґен звинуватила торговця наркотиками в тому, що він підсадив її на метаамфетамін заради власної вигоди. Вона вимагала компенсації в $50 тис. (250 тис. грн) за шкоду своєму здоров"ю. На засіданні минулого четверга суд визнав Клінтона Деві винним. Розмір виплати потерпілій призначать під час наступного розгляду справи.

Сандра каже, що вперше спробувала наркотики в 13 років. Тоді безплатну дозу вона отримала від Деві, з яким знайома зі школи. Коли жінка зустріла свого приятеля 2004 року, вона вісім місяців не вживала метаамфетамін. А Клінтон знову запропонував їй безкоштовну дозу.

— Він спочатку пропонує наркотики задарма, бо знає, що до них швидко звикають. А потім продає їх за гроші, — говорить Сандра. — Того дня я була не в гуморі, тому погодилася взяти метаамфетамін. Ми разом пішли до будинку його бабусі. Коли мені стало зле, це нагадувало серцевий напад.

Після одужання Берґен більше не вживає наркотиків. У школах вона проводить бесіди з учнями про небезпеку їх вживання. Відкрила спеціальну інтернет-сторінку, присвячену боротьбі з наркоманією.

Позов до суду жінка подала також для того, щоб привернути увагу громадськості до проблеми нелегального обігу наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «Наркоманка виграла суд проти наркодилера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути