Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2005 12:47

"Нам є що сказати Путіну"

 

Це блюзнірство, що нас покликали в траурні дні. Я серед тих, хто проти цієї зустрічі, але якщо комусь від неї стане легше, то хай летять, — вважає Емма Тагаєва з організації "Матері Беслана".

Рік тому під час теракту загинули її чоловік і два сини. — У ці дні я повинна бути там, у школі, — каже жінка.

Бесланські матері цілий рік просили Путіна зустрітися з ними, проводили мітинги і пікети. "Запросити нас 2 вересня —  дуже цинічно, — каже голова комітету Сусанна Дудієва, яка торік втратила сина-восьмикласника. — Але ми пересилимо наш біль заради боротьби. Нам є що сказати президентові".

На зустріч до Путіна їде 20 осіб. Серед них — члени організацї "Матері Беслана"  та Комітету з розподілу гуманітарної допомоги жертвам, а також нинішній президент Північної Осетії Таймураз Мамсуров, син і донька якого були серед заручників.

Винних за Беслан нема, є тільки нагороджені 

Хоч не всі матері поїдуть до Москви, запитання до президента вони обговорювали разом, на окремому зібранні. "У нас є претензії до слідства, — каже Сусанна. — Винних за Беслан нема, є тільки нагороджені і заохочені. Так не повинно бути. Обов"язково запитаємо президента, що він би робив, якби його доньки опинилися в тій школі".

Траурні заходи в самому Беслані висвітлюватимуть журналісти  з усього світу. За словами Сусанни Дудієвої, все пройде "тихо і скорботно, але достойно". Загиблих пом"януть хвилиною мовчання. На дитячому цвинтарі запалять свічки і відкриють пам"ятник "Дерево скорботи".

Зараз ви читаєте новину «"Нам є що сказати Путіну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути