вівторок, 27 грудня 2016 05:30

Найважче боротися з колекціонерами

— Звертатися до спеціаліста треба тоді, коли ви за півроку нічого не заощадили, — розповідає аудитор 51-річний Абель Ейнман із Філадельфії, США. — Сплачуєте кредит, рахунки за комунальні послуги, навчання дітей. З решти відкладаєте до третини. Максимум за рік мали б зібрати фінансову подушку на півроку.

Починаємо завжди із запису витрат. Рахуємо, скільки грошей пішло на непотрібне. Їжа, що зіпсувалася. Дешева ваза. Неякісна іграшка. Щодня 3 долари за каву.

Викиньте телевізор. По-перше, економите електрику. По-друге, телевізійна реклама агресивніша за друковану.

Раджу позбутися всіх платних членств. Коли ви востаннє були у спортзалі? Коли брали книжку в клубі? Займатися спортом можна вдома. Книжки купувати — під настрій. У кожному місті є бібліотека.

Щодо косметики, дуже скептично ставлюся до всього, що коштує дорожче 70 доларів. У ціну закладено вартість упаковки, реклами і відсоток за назву. За це не варто платити навіть у хороші часи.

Найважче боротися з колекціонерами. Це хобі завжди дороге. Як правило, клієнти обіцяють більше не купувати коміксів, значків чи фігурок, але колекції не позбуваються.

Якщо йдете в бар, порахуйте, скільки можете витратити. Можете таку суму відкласти зараз? Якщо ні, від випивки цього тижня доведеться відмовитися.

Зубна щітка, паста, нитки й ополіскувач мають бути якісні. Тут варто вкластися в профілактику.

Не треба витрачати великі суми на розваги дітей. Іграшка не має коштувати як тижневий бюджет родини. Поїздка на море раз на рік? Гаразд. Але щомісяця нові забаганки — зупиніть.

5 порад, як економити від одного з банків США

1. Записувати всі витрати. Перший місяць радять просто записувати у стовпчик. Із другого — розбити за категоріями.

2. Складати бюджет. Розписати статті видатків і не витрачати більше запланованого.

3. Щомісяця відкладати хоча б 10–15% заробленого. Якщо не виходить, скоротити витрати.

4. Ставити собі певну мету, коли відкладаєте гроші. Рахунок на випадок безробіття, на нову машину, медичну страховку, відпустку. Так психологічно легше заощаджувати гроші.

5. Використовувати різні стратегії для різних потреб. Наприклад, на "чорний день" відкладати щомісяця певну суму. На відпустку — здачу від покупок у магазині і всі додаткові доходи.

Зараз ви читаєте новину «Найважче боротися з колекціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути