четвер, 01 вересня 2022 00:35

Найрозшукуваніший злочинець знявся у 28 фільмах

Найрозшукуваніший злочинець знявся у 28 фільмах

У фальшивих документах використовував справжнє ім'я

В Індії в Газіабаді заарештували злочинця 65-річного Ома ПРАКАША. Поліцейські не могли знайти його 30 років. Пракаша вважали найбільш розшукуваним злочинцем штату Гар'яна. Чоловік працював актором і водієм у штаті Уттар-Прадеш. За цей час знявся у 28 фільмах.

Ом був водієм у війську. 1986-го викрав машину. За два роки поцупив мотоцикл, швейну машинку та скутер. 1992-го напав зі спільником на велосипедиста. Той опирався. Після поранення ножем чоловік помер. Спільника Ома заарештували. Він провів вісім років у в'язниці. Пракаш зробив нові документи й переїхав. Спочатку переховувався у храмах. Тоді оселився в Газіабаді. На новому місці одружився. Ніколи не ховався — гастролював із релігійними співаками, знімався в малобюджетних фільмах. У підробних документах використовував справжнє ім'я.

— Його вирахували за ім'ям батька, — каже поліцейський Чанг Аттарі. — Усюди вказував його. І своє не приховував. Але ми не могли повірити, що це сам Пракаш. Думали, він якось так хитро заплутує сліди. Новій дружині нічого не розповів про злочин. Та й не сказав, що має ще одну дружину в Гар'яні.

Ом прожив із Раджкумарі 25 років. Мають трьох дітей. Ніхто не хоче спілкуватися з батьком після його арешту.

— Мені не вкладається це в голові, — говорить Раджкумарі. — Ом розповідав, що був військовим і героїчно воював. А насправді його звільнили, бо чотири роки не з'являвся на робочому місці. Про решту злочинів взагалі мовчу. Ом був популярним актором тут. Фільми з його участю збирали багато переглядів. Зіграв розбійника, поліцейського та сільського голову. Від мене чекають, що захищатиму чоловіка й батька своїх дітей, але не можу. Насправді я здогадувалася, що щось не так. Одного разу Ом повіз нас до свого брата. Ми мали вже двох дітей. Сказав там, що я дружина його друга. Потім його розшукала перша дружина із сином. Влаштувала скандал на всю вулицю. Я тоді сприйняла це як зраду та брехню.

Чоловік зникав на кілька місяців. Казав, що через далекі маршрути на вантажівці. Насправді відвідував іншу родину. 2007 року Ом знову зник. Раджкумарі розлучилася з ним. Повернувся 2014-го.

— Всіх дратувало таке життя, — каже 14-річна донька Пракаша. — Але не прийняти його ми не могли. Це наш тато.

Два роки тому за інформацію про Пракаша призначили винагороду $320. Знайшли номер телефону, зареєстрований на Ома Пракаша. Так його вистежили.

— Наше завдання — довести справу до кінця, — каже Аттарі. — По-перше, Ом почав заперечувати, що він саме той Пракаш, що вбив людину 30 років тому. По-друге, є питання до збереження доказів. Але сподіваємося, зло буде покаране.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Найрозшукуваніший злочинець знявся у 28 фільмах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути