вівторок, 22 липня 2008 17:55

На картах "Фюрерквартет" зобразили диктаторів (ФОТО)

Автор: фото: reuters/Tobias Schwarz
  Німець Фолькер Оппман зробив гральні карти із зображенням тиранів, аби посміятися з них
Німець Фолькер Оппман зробив гральні карти із зображенням тиранів, аби посміятися з них

33-річний Фолькер Оппман зі столиці Німеччини міста Берлін створив гральні карти "Фюрерквартет". На них зобразив 32 світових диктаторів, зокрема Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна.

— Тут немає політичного мотиву, — пояснює Оппман. — Ми, так би мовити, забрали в диктаторів їхню владу, посміялися над ними. А коли смієшся, то абсолютно їх не боїшся.

На кожній карті зображено диктатора та кілька цікавих фактів із його біографії. Про Сталіна пишуть, що майбутній тиран на уроках у школі читав заборонені книжки, а улюбленим історичним персонажем румунського диктатора Ніколая Чаушеску був граф Дракула. Про чилійського лідера Августо Піночета пишуть наступне:

— Він зруйнував демократичну систему у своїй країні за допомогою США, але побудував іншу, яку повалила та ж Америка. Хіба не тупо?

Оппман каже, що карти подобаються не всім. Один із депутатів Берліна вважає колоду безглуздою та позбавленою смаку і стверджує, що чоловік не поважає історії.

— Під час книжкового ярмарку в Лейпцигу п"ять колод моїх карт купили службовці Федерального управління політичного розвитку, — зауважує німець. — Якщо ці люди від них у захваті, то переживати мені нічого.

Зараз ви читаєте новину «На картах "Фюрерквартет" зобразили диктаторів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути