четвер, 13 серпня 2009 18:38

На фестивалі "Сігет" чекають 400 тисяч відвідувачів

Автор: фото: REUTERS/Karoly Arvai
  Напередодні фестивалю пройшов дощ, на деяких майданчиках розмило землю. Відвідувачі бруду не бояться. Мають змогу митися в душових кабінках на території наметового містечка
Напередодні фестивалю пройшов дощ, на деяких майданчиках розмило землю. Відвідувачі бруду не бояться. Мають змогу митися в душових кабінках на території наметового містечка

В угорській столиці Будапешті проходить один із найбільших у світі музичних фестивалів "Сігет". Щороку його відвідують кілька сотень тисяч гостей. Цьогоріч квитки придбали майже 400 тис.

Більшість туристів приїжджають із Нідерландів, Німеччини, Великої Британії та Франції. Квиток на п"ять днів фестивалю коштує $220 (1800 грн. — "ГПУ"). Відвідувачі живуть у наметовому містечку площею понад 70 га.

Напередодні нинішнього фестивалю пройшов дощ, на деяких майданчиках розмило землю. Відвідувачі кажуть, бруду не бояться.

— Тут є душеві кабінки, — говорить 20-річна німкеня. — Про всяк випадок ми взяли калоші.

На території наметового фестивалю також є пральні, пошта, бюро знахідок, аптека. Неподалік наметового містечка — банкомати.

Цьогоріч "Сігет" розпочався на день раніше, ніж було заплановано. Його відкрили 10-годинним концертом, в якому взяли участь місцеві гурти. "Нульовий день", за який треба було платити окремо, присвятили боротьбі з расизмом. У країні почастішали напади на циган — за останні кілька місяців загинули шість людей.

Офіційне відкриття "Сігету" відбулося 12 серпня. На 60 майданчиках і сценах фестивалю виступатимуть понад 200 колективів із різних країн. Серед них гурти: "Продіджи", "Оффспрінґ", "Фетбой Слім", британська співачка Лілі Ален тощо. 14 серпня на головній сцені співатиме український гурт "Гайдамаки".

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Сігет" чекають 400 тисяч відвідувачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути