понеділок, 20 листопада 2006 17:55

На фабриці головних уборів розрізатимуть трупи

Автор: фото: REUTERS/Hannibal Hanschke
  У своїй майстерні на фабриці у німецькому місті Ґубен анатоміст Ґюнтер фон Хаґенс розповідає про новий спосіб збереження людського тіла
У своїй майстерні на фабриці у німецькому місті Ґубен анатоміст Ґюнтер фон Хаґенс розповідає про новий спосіб збереження людського тіла

Колись на фабриці німецького міста Ґубен робили капелюхи. Тепер у чотириповерхове приміщення з червоної цегли звозитимуть покійників. Там їх різатимуть на шматки і продаватимуть у школи та університети.

Нещодавно підприємство придбав анатоміст Ґюнтер фон Хаґенс. 29 років тому він винайшов новий спосіб збереження людського тіла, який назвав пластинацією. Із тканин покійника дістають воду та жири. Замінюють їх на спеціальні смоли і пластик. Після такої обробки тканини і м"язи не розкладаються, не пахнуть і навіть зберігають тканинну структуру.

Із частин людського тіла фон Хаґенс створював моделі людей у різних позах: гравець у шахи, вагітна жінка, вершник на коні, хлопець, який катається на скейтборді. Їх можна було побачити на виставках під назвою "Світ тіла". У світі експозиції відвідали понад 20 мільйонів людей.

Жителі міста радіють, що фабрика знову запрацювала. У Ґубені проживає близько 22 тис. людей. Чверть із них — безробітні. Фон Хаґенс працевлаштує 200. Незвична робота їх не лякає.

— Я два роки просидів без роботи. І жодних перспектив, — каже Даніель Меттке.

Ґюнтер фон Хаґенс сподівається, що на фабриці виготовлятимуть до 600 частин тіла різних розмірів. Матеріал для роботи братимуть із лікарень. Деякі люди перед смертю погоджуються, щоб їхні тіла використали з науковою метою.

Тулуб людини медичним навчальним закладам обійдеться у $9 тис. Подивитися на процес виготовлення моделей можна на фабриці. Коштує це $15.

Зараз ви читаєте новину «На фабриці головних уборів розрізатимуть трупи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути