Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 16:35

На Берлінському фестивалі покажуть п"ять українських фільмів

7–17 лютого в Німеччині триватиме 58-й Берлінський кінофестиваль. На ньому покажуть п"ять українських стрічок. Одним із членів журі буде український продюсер Олександр Роднянський.

На відкритті фестивалю показали документально-музичний фільм "Нехай буде світло" про англійський гурт "Роллінґ Стоунз" режисера Мартіна Скорсезе. До стрічки увійшли уривки відеозаписів, які Скорсезе зробив 2006 року на двох концертах гурту в Нью-Йорку.

Головну роль в одній із прем"єр Берлінале, музичному фільмі Мадонни "Бруд і мудрість", зіграв колишній киянин Євген Гудзь, лідер гурту "Гугол Бордело", який грає циганський панк. Це історія про пригоди хлопця-емігратна, заснована на реальних подіях із життя Євгена. Бюджет фільму — $1 млн.

— Мадонна знала про наш гурт давно, ще тоді, коли нас по телебаченню не показували, — розповідає Гудзь. — Їй подобається циганська музика. Коли ми познайомилися, виявилося, що маємо спільних знайомих циган у Франції. Потім вона запропонувала зняти фільм про мене та групу. Я їй допомагав писати сценарій.

У позаконкурсній програмі фестивалю Україна покаже повнометражну стрічку "Біля річки" Єви Нейман та короткометражки "Приблуда" Валерія Ямбургського, "Таксист" Романа Бондарчука, "Клятва" Марини Вроди, "На межі" Артема Сухарева.

Росія представить один фільм — "Русалку" Анни Мелікян. Усього на Берлінале покажуть 26 картин. 17 лютого стрічка-переможець отримає "Золотого ведмедя".

Зараз ви читаєте новину «На Берлінському фестивалі покажуть п"ять українських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути