вівторок, 28 вересня 2010 03:27

Міст розвалився за 12 днів до змагань

Автор: фото: Reuters/Adnan Abidi
  Міст між стадіоном ім. Джавахарлала Неру та автомобільною стоянкою ремонтують уночі. Більшість країн-учасниць Ігор співдружності заявили, що не відправлятимуть своїх спортсменів, поки його не полагодять і не приведуть до ладу спортивне містечко
Міст між стадіоном ім. Джавахарлала Неру та автомобільною стоянкою ремонтують уночі. Більшість країн-учасниць Ігор співдружності заявили, що не відправлятимуть своїх спортсменів, поки його не полагодять і не приведуть до ладу спортивне містечко

3 жовтня в індійському місті Делі мають розпочатися Ігри співдружності. 21 вересня там упав міст. Він з"єднував автомобільну стоянку з головним стадіоном країни. Загинули 23 будівельники, п"ятеро з тяжкими травмами потрапили в лікарню. За три дні обвалилося ще кілька об"єктів. На стадіоні відвалився шматок підвісної стелі. Упали три квадратні плитки 60 на 60 см. Розбилися на майданчику, де мають пройти важкоатлетичні змагання. Інженери пообіцяли до початку Ігор укріпити стелю.

— Я б не сказала, що все розвалюється. Проблеми можна вирішити. Причина в тому, що весь минулий місяць були зливи, — каже про підготовку до Ігор головний міністр Делі Шейла Дікшіт.

Офіційні представники ж говорять, що спортивне містечко в жалюгідному стані. У будинках проблеми з електропроводкою, сантехнікою, інтернетом. Мобільного зв"язку практично немає — мережа часто зникає. Ванни і раковини брудні. На ліжках несвіжа білизна зі слідами тварин. Добудовані 18 із 34 жилих комплексів.

— У будинках для учасників Ігор неможливо жити. Вони просто небезпечні, — обурюється виконавчий директор Майк Хупер, 46 років. Розповідає, що в містечку знайшли екскременти тварин. Біговими доріжками ходять бродячі пси.

Нова Зеландія, Шотландія і Канада вирішили не відправляти своїх спортсменів у Делі. В Індію мали приїхати 3 тис. атлетів і 4 тис. офіційних представників зі 71 країни.

На головному стадіоні ім. Джавахарлала Неру, де має пройти церемонія відкриття і закриття Ігор співдружності, лежать купи землі — незавершене будівництво інформаційних кіосків. Квитки на Ігри практично не продаються. Метро недобудоване.

Шеф-кухар британської команди Крейґ Хантер вважає, що проблеми вирішать в останню хвилину.

— Ігри пройдуть, як індійське весілля — усе буде готове за мить до приїзду нареченої, — жартує.

Троє атлетів збірної Англії від участі у змаганнях відмовилися.

Ігри співдружності — міжнародні спортивні змагання, що проходять раз на чотири роки. На підготовку до них Індія мала сім років. В організацію вклали майже $6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Міст розвалився за 12 днів до змагань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути