Ексклюзиви
понеділок, 19 січня 2009 18:38

Моряки "Фаїни" почали хворіти

Сім членів екіпажу, захопленого сомалійськими піратами судна "Фаїна", потребують термінової допомоги лікарів. У моряків гнійні виразки на тілі, розлади шлунка, гіпертонія. Протягом чотирьох місяців люди перебували в тісному приміщенні, майже не рухалися та погано харчувалися. Пірати обіцяють показати полонених місцевим лікарям.

"Фаїну", де перебувають 17 українців, два росіянина і громадянин Латвії, обіцяли звільнити за $3 млн викупу. Та переговори між піратами і власниками судна вкотре зірвалися.

— Люди, що виступили посередниками в переговорах, спробували викрасти частину викупу. Тепер ми не можемо їм довіряти, — сказав у телефонному інтерв"ю англійському журналу "Ньюсвік" Шамун Індабур, представник сомалійських піратів. — Доведеться або шукати нових посередників, або вести переговори напряму із власниками судна.

Він також розповів, як вдалося захопити "Фаїну".

— Ми годину билися з екіпажем. Довелося випустити кілька ракет. Капітан злякався, що ми потопимо судно, і здався. Спробував утекти, але його зупинили. Зазвичай ми виходимо в море п"яними. Схожі на голодних вовків, що шукають м"ясо, — каже пірат. — Навіть не надто розуміємо, що робимо, доки не візьмемо судно на абордаж. До цього спонукає бідність. І якщо зло — це єдиний спосіб вижити, то доводиться ним користуватися. У нашій країні немає роботи. Раніше я заробляв на риболовецькому судні, ловив лобстерів та акул. Але європейські й азіатські держави вигнали нас із нашого ж моря. У країні немає влади, тому із цим беззаконням нікому боротися.

Зараз ви читаєте новину «Моряки "Фаїни" почали хворіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути