четвер, 29 липня 2010 06:31

Медведєв робив фото зі спалахом біля картини да Вінчі

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Дмитро Медведєв (ліворуч) та Сільвіо Берлусконі позують на фоні картини ”Таємна вечеря” Леонардо да Вінчі. Мистецтвознавці кажуть, картина почала осипатися через 60 років після того, як її намалювали 1497-го
Дмитро Медведєв (ліворуч) та Сільвіо Берлусконі позують на фоні картини ”Таємна вечеря” Леонардо да Вінчі. Мистецтвознавці кажуть, картина почала осипатися через 60 років після того, як її намалювали 1497-го

Президент Росії 44-річний Дмитро Медведєв і прем"єрміністр Італії Сільвіо Берлусконі, 73 роки, всупереч забороні сфотографувалися на тлі "Таємної вечері" — знаменитого полотна Леонардо да Вінчі. Адміністрація музею в Мілані спеціально для російського гостя дозволила зробити знімки картини XV ст.

Берлусконі разом із мером міста Летицією Моратті привітали Медведєва в міланському палаці Діотті. Після того, як керівники держав обговорили питання економічної співпраці, російському главі держави влаштували екскурсію. У музеї Санта-Марія-делле-Граціє обидва політики кілька хвилин позували перед камерами. Президентів знімали троє фотографів. Вони працювали із спалахами.

— Фотографувати будь-які картини зі спалахом — неприпустимо. Це руйнує верхні шари фарби, — каже Ульберіко Санта Марія, професор наукового відділу при музеях Ватикану. — Особливо, якщо полотно намальоване фарбами з природніх компонентів. Щороку в нас 4 мільйони відвідувачів. Я навіть не можу пригадати, аби хтось робив таке неподобство, як Медведєв і Берлусконі.

На час зйомки туристів виштовхали із зали. Аби побачити картину, деякі відвідувачі чекали черги три місяці. На вході до виставки є табличка, що фотографувати, їсти і курити в залі заборонено.

— Я дозволив російському президенту взяти із собою згадку про Мілан. Ми не дозволяємо робити знімків, але Медведєв дуже просив, — говорить Альберто Артіолі, організатор виставки. — Не бачу проблеми. Фотографи працювали здалека.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв робив фото зі спалахом біля картини да Вінчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути